Blog: even lekker uit je vlak gaan

De meesten zullen het met mij eens zijn dat het beeld van de ict-er die liefst de hele dag ongestoord op zijn plek zit, geen vooroordeel is. Die voorkeur is niet altijd handig, want voor een goede automatiseringsoplossing moet juist heel veel samen worden gepraat, gekeken en nagedacht.

Dat verklaart denk ik ook waarom er zo veel consultants zijn die "opereren op het snijvlak van business en ict". Dat woord snijvlak geeft mij altijd een beetje te denken. Het vlak waartoe jij je naar eigen zeggen beperkt, is een ruimte zonder inhoud, terwijl links en rechts van jou de grote ruimtes van de ICT en de business liggen.

Ook ik ben zo iemand die goed kan schakelen tussen bedrijfsprocessen en automatisering. Ik spreek van beide de taal, omdat ik in beide ervaring heb. Daardoor kan ik me goed inleven, en dat helpt om goede oplossingen te bedenken.

Als een project goed loopt, dan worden mensen van de business wakker om zich in te leven in de ict, en de ict wordt wakker om zich in te leven in de business. En ik word dan in mijn projectleidersrol vanzelf ook enthousiast en geactiveerd, en ga meewerken aan beide kanten. Dat houdt het voor mij leuk om te doen. Ik ben niet iemand die uitbundig op een dansvloer uit zijn dak gaat, maar ik ga wel regelmatig lekker uit mijn vlak.